Dit zijn de nieuwe attracties in onze attractieparken

Drouwenerzand Attractiepark. Archieffoto DvhN

Vrijwel alle attractieparken hebben de deuren geopend voor het nieuwe seizoen. Wat is er nieuw? Wat mag niemand overslaan?

En mag het deze zomer ietsje minder warm? De dalende bezoekersaantallen zijn volgens verschillende parken vooral te wijten aan de hete zomer van 2018.

Dit vroegen wij de parken

1. Wat is er dit jaar nieuw?

2. Wat mogen bezoekers beslist niet overslaan?

3. Wat is de normale entreeprijs voor volwassenen, zonder welke korting dan ook?

4. Hoeveel bezoekers waren er in 2018 en was dat aantal meer of minder dan in 2017?

5. Hoe zien de toekomstplannen eruit?

 

Wildlands Adventure Zoo, Emmen

1. Meer diersoorten, die bovendien beter te zien zijn. Onder dat motto moet het tij van teruglopende bezoekersaantallen worden gekeerd. Er wordt een doorsteek aangelegd tussen de verschillende werelden, zodat bezoekers niet hetzelfde stuk hoeven terug te lopen. In een deel van het huidige ijsberenverblijf komen pinguïns. Aan de andere kant van de ijsberen komen aquaria, met mogelijk koningskrabben (monsters van bijna 2 meter). In de ruimte die door hun verhuizing van de pinguïns vrijkomt, zijn straks zeehonden te zien. In Jungola maken nieuwe diersoorten hun opwachting, zoals deze week de vari’s en later kogelgordeldieren.

2 . De o zo schattige leeuwenwelpjes Zuna en Kimani natuurlijk, die twee weken geleden voor het eerst naar buiten zijn gegaan. De olifanten-kudde en nieuwe doorlooproute tussen de wallaby’s en nandoes zouden ook verplichte nummers moeten zijn.

3. 27,50 euro (in 2018 30 euro)

4. 855.000 (dalend)

5. Verdere uitbreiding van het aantal dieren, meer educatie door middel van borden en audio, meer binding met de regio, meer evenementen zoals zomeravonden en meer logische looproutes. Hoewel Wildlands nog maar een paar jaar oud is, wordt nu al nagedacht over een algehele upgrade zoals aanpak van het Kompasplein.

 

Openluchtmuseum Ellert en Brammert, Schoonoord

1. De kinderboerderij is flink onder handen genomen. Met jonge dieren als dwergschapen, varkentjes en konijnen in nieuwe verblijven. Ook de keuterij is opnieuw ingericht: de voorkant in de stijl van de jaren dertig van de vorige eeuw en op de deel woont zo te zien de Ikea-generatie. Het museum volgt daarmee de ontwikkeling op het Drentse platteland, waar beesten op de deel plaatsmaakten voor de nieuwe woonkamer.

2. De tuin der vergeten groenten. Opdat wij niet vergeten.

3. 8,50 euro (in 2018 8 euro)

4. 20.000 (iets stijgend)

5. Ellert en Brammert denken daar nog hard over na.

 

Familiepark Nienoord, Leek

 

1. Het park doet overal een schepje bovenop: meer beleving, meer animatie, nieuwe speeltoestellen, meer evenementen en... meer schnitzels. Althans, op de vernieuwde kaart pakt de Albertushoeve uit met diverse schnitzelmenu’s.

2. Klimmen en klauteren op de speeltoestellen, knuffelen met de dieren en natuurlijk het ritje met de stoomtrein.

3. 8,95 euro (in 2018 8,50 euro)

4. Voor het hele landgoed 220.000 (iets stijgend)

5. Het park pronkt met de titel grootste miniatuur spoorwegbedrijf van Nederland, maar wil meer: binnen vijf jaar de grootste zijn van Europa. Ook wordt gedacht aan een Wildlife Center.

 

Attractiepark Duinen Zathe, Appelscha

 

1. Een grote airtrampoline, niet rond maar een springkussen in meer organische vormen. De bioscoop met dertig plaatsen is bijna klaar. Hier worden aan de lopende band kinderfilms getoond.

2. De achtbaan natuurlijk, The London City Coaster. Het Verkeerscircuit is niet alleen gewoon leuk maar ook educatief, leerzaam dus voor jong en oud.

3. 15,50 euro (gelijk gebleven)

4. 160.000 (dalend)

5. De eigenaren zijn nu al druk op zoek naar een nieuwe spectaculaire attractie.

 

Attractiepark Slagharen

 

1. Met de opening van de voetgangerstunnel vorige week is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Bezoekers hoeven nu niet meer vanaf de parkeerplaats de drukke weg over te steken. Nieuw is ook het klim- en klauterpark. Inclusief een rollglider waarmee je in 30 seconden als het ware naar beneden ‘vliegt’, hangend aan een soort van spiraal. Het park heeft nu een Subway-restaurant, de 4D-film Yogi Bear en een nieuwe speeltuin voor de allerkleinsten.

2. De oude achtbaan mag dan weg zijn, leve de nieuwe London City Coaster! Een triple launch coaster , voor de specialisten. Je wordt dus drie keer gelanceerd.

3. Tussen 17,90 en 29,90 euro, afhankelijk van welke dag van de week. In 2017 lag de entree tussen 17 en 29 euro.

4. 1.038.000 bezoekers (iets gedaald ten opzichte van 2017)

5. Verdere investeringen en kwaliteitsimpulsen, zoals Slagharen het omschrijft. Er ligt een masterplan tot en met 2022 op tafel.

 

Attractiepark Drouwenerzand

 

1. De nieuwe attracties Dierenmolen en de Jumbo zijn in aantocht. Ietwat vertraagd, vanwege grote drukte in de fabrieken waar ze worden gemaakt.

2. Niet te missen is Freak Out, de attractie die het pretpark vorig jaar aanschafte. De schommel die zestien man tegelijk heen en weer zwiept kostte weliswaar een fikse duit (650.000 euro), maar zorgde tegelijkertijd voor een groei van het aantal bezoekers.

3. 14,50 euro (was 13,50 euro)

4. Welgeteld 271.476 (stijgend)

5. Een jaar zonder vernieuwing kan het park zich niet voorstellen. Er wordt al weer flink gebroed op nieuwe attracties.

 

Veenpark, Barger-Compascuum

1. De rondvaartboot, die tochtjes maakt op de Veenvaart, is opgeknapt. De huisjes zijn van binnen en buiten onder handen genomen. Het park wil uitpakken met evenementen als de Compascumer Dagen, de Dag van de Fiets en het accordeonfestival.

2. De rit met de veentrein naar de veenput, de enige plek in Nederland waar nog dagelijks turf wordt afgegraven.

3. 16,50 euro (was 16 euro)

4. Het park maakt geen cijfers bekend, maar vorig jaar was in ieder geval wel iets minder dan in 2017.

5. Er komt extra aandacht voor de inrichting van de huisjes en ook het onderhoud. Hoewel het verleden afdruipt van het Veenpark, wil het toch een voorzichtige digitale sprong wagen. Al was het maar om bezoekers de mogelijkheid te geven voor meer informatie via hun smartphone.

 

Plopsa Indoor Coevorden

1. Plopsa komt dit jaar weliswaar niet met nieuwe attracties, maar wel met nieuwe evenementen. Zoals een paaseierenraap, zoals de Belgen dat zo mooi omschrijven. Van 20 tot en met 22 april kunnen de kleinste kinderen gaan zoeken in de buitenzone, geholpen door de populaire figuurtjes Superwings . Eind van het jaar staat een meet & greet met hoofdrolspelers uit de serie Nachtwacht op het programma.

2. Plopsa Coevorden (dat eigenlijk gewoon in Dalen ligt) is het enige Plopsapark dat geheel gethematiseerd is aan de hand van de populaire figuren uit de stal van Studio 100. Geniet daarvan, luidt het devies. En K3 bestaat 20 jaar! Dat wordt gevierd met een optreden op 10 juni.

3. 19,99 euro (gelijk aan vorig jaar)

4. bijna 200.000 (iets minder dan in 2017)

5. Voorlopig staat er niets gepland. Als er in de toekomst uitbreidingen komen, dan zal dat in de buitenzone zijn.

 

Nieuws

menu