Dna van verdachte kofferbakmoord Kenny B. uit Klazienaveen gevonden op jas Ralf Meinema. Sporen ter hoogte van pols en oksel

De politie heeft dna-sporen gevonden van de tweede verdachte in de zaak van de kofferbakmoord. Gemengde dna-sporen van de 28-jarige Kenny B. zijn gevonden op de jas die de in 2017 vermoorde Ralf Meinema droeg.

De auto van Ralf Meinema in het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden

De auto van Ralf Meinema in het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden Foto: persbureau Meter

Dat bevestigt advocate Martine Lok van het advocatenkantoor Pieters Advocaten uit Hoogeveen. Volgens Lok gaat het om een zogeheten mengprofiel. Dat houdt in dat het dna-sporen bevat van meerdere personen en dat het dus niet volledig is. ,,Er zijn inderdaad van die dna-sporen van mijn cliënt gevonden op de jas van het slachtoffer. Het gaat om sporen op de linkermouw ter hoogte van de pols en van de oksel."

Dna-sporen Hans O.

Dinsdagmiddag diende een pro formazitting met de andere verdachte: de 42-jarige Hans O. uit Emmen. Ook van O. zijn dna-sporen gevonden bij Ralf Meinema. Het gaat om een spoor bij de linker broekzak van Meinema. Volgens advocaat Bas van Faassen van Ficq & Partners, die O. bijstaat, kennen Hans O. en Kenny B. elkaar niet.

Het was advocaat Nico Meijering, de andere strafrechtadvocaat die O. bijstaat, die dinsdag terloops liet vallen dat er dna-sporen waren gevonden van Kenny B.. ,,Dat klopt niet", aldus advocate Lok. Volgens haar gaat het namelijk niet om pure dna-sporen, maar om de zogeheten mengprofielen.

Op 31 maart 2017 werd het levenloze lichaam van Ralf Meinema gevonden in de kofferbak van zijn Mercedes SE300. De auto bungelde boven het Stieltjeskanaal tussen Zandpol en Coevorden. Meinema was op gruwelijke wijze toegetakeld doordat er met een hard voorwerp op zijn hoofd en gezicht was geslagen. Het 31-jarige slachtoffer was op zo'n manier onder handen genomen dat identificatie moeilijk bleek.

Kenny B. en het slachtoffer kennen elkaar uit het dorp, zo verklaren meerdere personen.

Kenny B. ontkent

Volgens Lok ontkent Kenny B. iedere betrokkenheid bij de dood op Meinema. De Klazienavener werd op 29 september aangehouden in zijn woning. Hij werd begin november vrijgelaten en al die tijd zat hij hij bijna volledig in beperking. Dat houdt in dat hij alleen contact mocht hebben met advocaat Lok. ,,Kenny B. heeft een verklaring gegeven aan de politie hoe het kan dat er een mengprofiel van zijn dna op de jas is gekomen. Mijn cliënt is inmiddels in vrijheid gesteld."

Kenny B. blijft overigens, net zoals Hans O., nog wel verdachte in de deze zaak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Ralf Meinema
Kofferbakmoord
menu