Dochter van 'partyboer' uit Wijster verstopte zich met zus en kinderen in een slaapkamer om te ontkomen aan de politie

Boeren moeten hun stem blijven laten horen, dat vindt boerendochter Ilse Grummel-Fikkert uit Wijster nog steeds. Ze beleefde angstige momenten, toen de politie vorige week woensdag 63 mannen, vrouwen en kinderen arresteerde op het erf van haar vader.

Na een blokkade van afvalverwerker Attero trokken de boeren zich terug op het erf van boer Fikkert in Wijster. „Door het raam hoorden we dat iedereen op het erf werd gearresteerd”, vertelt de boerendochter die niet bij de demonstratie betrokken is. Samen met haar zus en de kinderen hield Ilse zich schuil in een slaapkamer.

De boeren voerden actie met trekkers en andere landbouwvoertuigen en dat was op dat moment verboden. De politie reageerde met de arrestatie van tientallen demonstranten. „Veel mensen hadden een boete verwacht, maar je denkt er niet aan dat een hele bult ME of speciale eenheid hier komt en iedereen meeneemt”, aldus Grummel-Fikkert.

'Komen ze binnen?'

„Angst en stress schoten door ons lichaam. Je weet niet wat je kunt verwachten op zo’n moment: komen ze binnen?” Ilse en haar zus hielden de kinderen bezig en probeerden zo stil mogelijk te zijn. Uiteindelijk vertrok de politie en durfden ze tevoorschijn te komen.

De 63 arrestanten werden allemaal later op de dag weer vrijgelaten.

Nieuws

Meest gelezen

menu