Dode in bungalow Schoonoord is aangetroffen 'onder verdachte omstandigheden', politie is op zoek naar opvallend busje van slachtoffer

Foto: ANP

De 42-jarige man die op vrijdag 3 december dood werd aangetroffen in een bungalow in Schoonoord is ‘onder verdachte omstandigheden’ gevonden. Dat heeft de politie woensdag bekend gemaakt. Er wordt vooralsnog niet uitgegaan van moord en/of doodslag. Wel is de politie op zoek naar opvallend geel busje.

Bij de onderzoekers bestaat het vermoeden dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden is nader onderzoek ingesteld. Zo is er na de vondst van het lichaam forensisch onderzoek gedaan in de bungalow in Schoonoord en is er met mogelijke getuigen gesproken.

Daaruit is bijvoorbeeld gebleken dat het slachtoffer gebruik maakte van een bijzonder voertuig: een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een opvallende reflecterende striping en de opschriften ‘Convoi Exceptionnel’ en ‘Schwer-transport’. Omdat dit type busje gewoonlijk gebruikt wordt bij het begeleiden van wegtransporten, heeft de politie verschillende bedrijven benaderd om te vragen of het slachtoffer bij hen in dienst was.

Met spoed op zoek

Dit bleek niet het geval. Het vermoeden bestaat dan ook dat het busje niet (meer) voor transportbegeleiding gebruikt werd door het slachtoffer. Opvallend is ook dat dit busje ter plaatse niet is aangetroffen en ook niet in de directe omgeving van de bungalow in Schoonoord. De politie is daarom met spoed op zoek naar dit voertuig en vraagt het publiek om mee te denken.

Mensen die een geel transportbegeleidingsbusje hebben gezien op een plek waar die normaal gesproken niet zo snel zou staan, worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Hoewel het slachtoffer is aangetroffen in Drenthe, heeft hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Wel is bekend dat hij zich vaak ophield in de omgeving van Rotterdam. Mogelijk is het busje dan ook in Zuid-Holland gesignaleerd.

Nieuws

Meest gelezen

menu