Dodelijk slachtoffer brand Coevorden is 58-jarige eigenaar: politie zoekt specifieke getuigen

Café 't Geveltje in Coevorden brandde in de nacht van 31 mei op 1 juni 2020 af. Foto: DvhN

De persoon die afgelopen weekend omkwam bij de cafébrand in Coevorden is de 58-jarige eigenaar. Dat heeft de politie donderdagavond bekendgemaakt. De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

In de nacht van zondag op maandag brak brand uit in een woning boven café ‘t Geveltje aan de Friesestraat. Al snel werd duidelijk dat zich mogelijk een persoon in het brandende pand zou bevinden.

Na een halfuur had de brandweer het vuur onder controle en kon zij het pand binnengaan. Daar werd het lichaam van het slachtoffer gevonden.

Getuigen

De politie doet onderzoek en wil in contact komen met mensen die de eigenaar van het café zondag 31 mei nog hebben gezien of gesproken. Ook is de politie op zoek naar mensen die in de bewust nacht tussen 2 en 3 uur in de omgeving zijn geweest om zo vast te kunnen stellen wanneer de brand precies begonnen is.

Speciek wordt gezocht naar een persoon in vermoedelijk donkere kleding. Deze persoon zou na het uitbreken van de brand in de richting van het station zijn gelopen. De persoon is gezien door een getuige en de politie vermoedt dat hij of zij mogelijk bruikbare informatie heeft.

Niet open

Naar aanleiding van het drama in de Friesestraat besloten horecaondernemers in Coevorden afgelopen maandag niet open te gaan. Zij vonden het, aldus woordvoerder Bas Spang, niet gepast om de deuren te openen. Mogelijk komt er een herdenking.

De eigenaar bestierde het café sinds 1998. Aanvankelijk huurde hij de ruimte van eigenaar Doevelaar, van wie hij het later kocht. In 2010 liet hij het karakteristieke pand uit 1756 compleet restaureren, met een bekroning tot Coevorder Monument van het Jaar als gevolg.

Nieuws

Meest gelezen

menu