Doek dreigt na ruim vijftig jaar te vallen voor koor Carmina Burana uit Nieuw-Schoonebeek

Na ruim vijftig jaar dreigt het einde voor het koor Carmina Burana in Nieuw-Schoonebeek. Het lukt het kerk- en popkoor volgens voorzitter Linda Anbergen niet om een dirigent te strikken en daarnaast kampt het gezelschap met een terugloop van het aantal leden.

Het koor Carmina Burana kreeg begin 2014 de Schoonebeker Pluim uit handen van toenmalig burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen. Links de koorleden Linda Anbergen en Truus Wubbels.

Het koor Carmina Burana kreeg begin 2014 de Schoonebeker Pluim uit handen van toenmalig burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen. Links de koorleden Linda Anbergen en Truus Wubbels. Foto: Jan Anninga

Carmina Burana ontstond ooit vanuit de rooms-katholieke kerk in Nieuw-Schoonebeek en was in de beginperiode een jongerenkoor met zowel meisje als jongens. In de loop der jaren werd het een dameskoor, omdat de gemiddelde leeftijd steeg en de mannelijke zangers afhaakten. Het koor bleef al die jaren zingen in de katholieke kerk, in Nieuw-Schoonebeek en soms in ook Schoonebeek. Daarnaast waren er optredens op andere plekken, met vooral pop-repertoire.