Doek valt definitief voor Verkeerspark Assen

Doek valt definitief voor Verkeerspark Assen

Het doek is definitief gevallen voor Verkeerspark Assen. Eigenaar Herman Jasper heeft de resterende inboedel verkocht.

Het doek is definitief gevallen voor Verkeerspark Assen. Eigenaar Herman Jasper heeft de resterende inboedel verkocht.

Jasper probeert al twee jaar het Verkeerspark, vlakbij het TT Circuit, te verkopen. Een potentiële nieuwe eigenaar zou afgelopen jaar op het laatste moment zijn afgehaakt, volgens Jasper vanwege een geschil van het Verkeerspark met de gemeente Assen om een stukje grond. ,,Wij hebben er recht op, maar de gemeente wil het opeens niet meer kwijt", vertelde hij in oktober. Het park zelf verkeert inmiddels in deplorabele staat. Vandalen hebben er huisgehouden, koperdieven hebben de elektrische voorzieningen gesloopt.

Fans van het park startten afgelopen jaar via Facebook een reddingsactie, maar stopten daar vorige maand opeens mee. Dat was op verzoek van Jasper. Die blijkt nu de resterende inboedel te hebben verkocht aan Bikkel Groep in Hoogeveen. De industriële dienstverlener is ook eigenaar van camping De Otterberg in Wijster. Daar worden met name de auto's en vliegtuigjes van het verkeerspark hersteld en krijgen ze een tweede leven. Jasper zelf bevestigt de transactie maar wil er verder niets over kwijt. Over de toekomst van het terrein van Verkeerspark Assen laat hij weten: ,,Eerst moet het geschil met de gemeente zijn opgelost. Zo lang deze kwestie onder de rechter is, kan ik ook daar niets over zeggen."

Bij Assen-Zuid, waar ook het Verkeerspark ligt, moet een toeristisch-recreatieve zone ontstaan. Zo zijn er plannen voor een outletcentrum, een ijscomplex en TT Plaza. Daardoor is de grond van het Verkeerspark interessant geworden. Een nieuwe eigenaar zal naar alle waarschijnlijkheid het terrein verder ontruimen en er iets nieuws ontwikkelen. In 1957 ging in de Gouverneurstuin in Assen het Jeugdverkeerspark van start, met wegen, trapauto's en verkeersborden. Later verhuisde het park eerst naar het Asserbos en in 1988 naar de huidige locatie. Jasper is sinds zes jaar eigenaar van Verkeerspark Assen.

Tekst: Hans Knijff

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu