Doek valt na drie jaar voor soccerhal in Emmen: genekt door het coronavirus

De soccertemple op het Emmer bedrijvenpark De Nijbracht sluit eind deze maand de deuren. ,,Vanwege corona al acht maanden niet of nauwelijks inkomsten. Tja, dan houdt het gewoon een keer op’’, zegt eigenaar Boi van Genne.

Boi van Genne in 2007, bij de inrichting van zijn Emmer soccertemple.

Boi van Genne in 2007, bij de inrichting van zijn Emmer soccertemple. Foto: Archief Jan Anninga

De 42-jarige Emmenaar opende zijn soccerhal in het najaar van 2017. In de hal legde hij twee kunstgrasvelden aan van 28 bij 14 meter voor een speciaal soort voetbal: indoorsoccer. Bij deze tak van sport blijft de bal voortdurend in het spel, omdat het veld wordt omringd door boarding en netten.

Vanwege de snelheid van het spel wordt ook wel gesproken van speedsoccer. Een andere activiteit die Van Genne in zijn soccertemple aanbood was bubblevoetbal. Hierbij dragen de spelers een opgeblazen pak dat als een soort stootkussen dient. Ook kwam er in het gebouw een soort sportcafé.

‘Door de coronacrisis werd alles anders’

Volgens Van Genne draaide zijn bedrijf goed. ,,De start was wat stroef omdat de hal toen nog niet zo bekend was. Bovendien hadden veel verenigingen en vriendengroep al iets anders geboekt. Maar na verloop van tijd ging het dankzij mond-tot-mondreclame steeds beter. De afgelopen winter was echt top. En daarna kwam de coronacrisis en werd alles anders.’’

Wel kosten, niet of nauwelijks inkomsten. Voor Van Genne kan de situatie met zijn soccertemple niet langer voortduren. Hij heeft besloten om er uiterlijk 30 november mee te stoppen. Er hebben zich bij hem inmiddels meerdere liefhebbers gemeld die het kunstgras over willen nemen.

Verder met teambuildingsuitjes

Van Genne blijft wel bedrijfsmatig bezig. Hij gaat zich vooral richten op het op touw zetten van teambuildingsuitjes en de verhuur van onder meer luchtkussens en attributen voor bubblevoetbal. ,,Hopelijk zijn de coronarichtlijnen in het voorjaar dusdanig dat ik daarmee verder kan.’’

De Emmenaar werkt ook als gymleraar op het Roelof van Echten College in Hoogeveen. In Oosterhesselen had hij tot het voorjaar van 2017 een eigen sporthal, waar hij zelf tennislessen gaf.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu