Doek valt voor erotisch café Secret Dreams in Emmen vanwege corona: 'Het doet veel pijn, maar weet dat het goed zo is'

Erotisch café Secret Dreams aan de Kapitein Grantstraat in Emmen. Archieffoto DvhN

De deuren van erotisch café Secret Dreams aan de Kapitein Grantstraat in Emmen gaan niet meer open.

Oorzaak van de definitieve sluiting is de coronacrisis, zo meldt uitbaatster Miranda Apenhorst-Hollweg op haar website. Zij besloot maandagmiddag de stekker uit haar bedrijf te trekken.

„Ik heb deze beslissing met zeer veel pijn in mijn hart moeten maken, maar soms moet je een beslissing nemen door nuchter na te denken. En dit is er één van”, schrijft Apenhorst-Hollweg.

Parenclubs blijven dicht

Naast een café hield de uitbaatster ook een swingersclub en een parenclub draaiende.

Alhoewel parenclubs sinds 1 juli weer open mochten, was dat in de praktijk lastig vanwege de anderhalve meter afstand. Secret Dreams koos ervoor dicht te blijven, ook omdat zij in verband met het privacyregels en het AVG-reglement geen bezoekersregistratie kon uitvoeren.

Apenhorst-Hollweg zegt de komende tijd de totale schulden van het bedrijf in kaart te brengen en bedankt iedereen voor de steun die zij in de afgelopen dagen heeft ontvangen. „Ik ben blij met alle lieve berichtjes en met mijn besluit. Het doet veel pijn maar weet dat het goed zo is.”

Deelnemer van Open Bedrijvendag

Secret Dreams - gelegen naast kringbedrijf Het Goed - speelde zich vorig jaar in de kaart als deelnemer van de Open Bedrijvendag in Emmen. Daarmee wilde Apenhorst-Hollweg de drempel voor een bezoek aan het café verlagen.

,,Dankzij de Open Bedrijvendag konden wij hen op een ongedwongen manier laten zien wie we zijn en wat we doen. Ze konden de sfeer proeven en wij konden de vragen bij de bezoekers wegnemen.’‘

Secret Dreams opende de deuren in 2014. In hetzelfde pand zat tot 2010 Club Jasmijn. Een andere club, Pretty Women, sloot in 2017 na vijftien jaar de deuren op last van de toenmalige loco-burgemeester Bouke Arends. In dat pand kwam later nachtclub Wonderland.

Nieuws

Meest gelezen

menu