Dolly Dots terug op festivalpodium in Emmen. 'Uniek optreden', stelt de organisatie van Hello Festival

Dolly Dots

Na jaren keren de Dolly Dots terug op een festival. De organisatie van het Hello Festival in Emmen heeft de groep, die successen vierde in de jaren 80, vastgelegd.

Op 11 juni staan de Dolly Dots, die er na dit jaar definitief een punt achter zetten, op het festival aan de Grote Rietplas, onder leiding van Sven Figee en zijn band.

Bezoekers kunnen zich opmaken voor een feest der herkenning, met nummers als Radio, Love Me Just A Little Bit More, (Tell It All About) Boys en She’s A Liar.

‘Uniek optreden’

Richard de Groot van het Hello Festival spreekt van een ‘uniek optreden’. ,,De laatste jaren hebben de Dolly Dots maar heel weinig opgetreden.’’

Na het overlijden van Dolly Ria Brieffies in 2009 leek het einde van de Dolly Dots onvermijdelijk. Slechts één keer, tijdens een kort optreden bij de Toppers in 2016, kwamen de zusjes weer samen.

Theatertour

Dat de dames er toch nog zin in hadden, bleek in 2020 toen de groep ruim veertig jaar na hun allereerste succes een theatertour aankondigden: Sisters On Tour. Die aankondiging zorgde al snel voor uitverkochte theaters.

Ze traden onder meer op in theater De Tamboer in Hoogeveen. Op 14 december doen de Dolly Dots hun allerlaatste show tijdens Symphonica in Rosso in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Europe

Het Hello Festival op 11 juni aan de Grote Rietplas in Emmen biedt naast de Dolly Dots ook optredens van onder anderen Marky Ramone, Orchestral Manoeuvres in the Dark, Earth, Wind & Fire Experience with Al McKay, Daredevils en Europe.

Voor tickets en meer informatie: www.hellofestival.nl .

Nieuws

menu