Domesta slaat deze huizen in Schoonebeek tegen de vlakte. Daarna gaat het nieuwe huurwoningen bouwen en vrije kavels verkopen

Woningbouwcorporatie Domestra wil in de Julianalaan en de Beatrixlaan in Schoonebeek elf woningen gaan slopen. Hier komen vier huurwoningen en drie vrije kavels voor in de plaats.

Twee van de te slopen woningen aan de Julianalaan in Schoonebeek.

Twee van de te slopen woningen aan de Julianalaan in Schoonebeek. Foto: Domesta

De huizen staan al leeg, maar hebben wel de uitstraling dat er nog mensen wonen. Er hangen gordijnen voor de ramen en de tuinen worden onderhouden. Dit doet Domesta om verpaupering van de buurt te voorkomen.

Hergebruikt

De woningen aan de Julianalaan 27 tot en met 37 (alleen oneven nummers) worden gesloopt zodra duidelijk op welke manier zoveel mogelijk materialen hergebruikt kunnen worden.

Als de huizen tegen de vlakte zijn gewerkt, komen er drie kavels voor vrijstaande huizen voor in de plaats. Om dit plan door te kunnen zetten, moet de gemeente Emmen meewerken aan de wijziging van het bestemmingsplan.

Op de plek van de huizen aan de Julianalaan 5, 7 en 9 en de Beatrixlaan 8 en 10 wil Domesta twee blokjes van twee woningen bouwen die zij zelf gaat verhuren. Het gaat om zogeheten levensloopbestendige woningen, dus met slaap- en badkamer op de begane grond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu