Donderen en Bunne definitief zonder busaansluiting. Te weinig reizigers op lijn 86

Donderen en Bunne moeten het zonder bus doen. B en w van Tynaarlo leggen zich neer bij de opheffing van buslijn 86 door de dorpen.

De bus doet Donderen en Bunne niet meer aan.

De bus doet Donderen en Bunne niet meer aan. Foto: DVHN Archief/Siese Veenstra

Volgens burgemeester en wethouders wordt te weinig gebruik van gemaakt van de buslijn: vanuit Donderen vier reizigers per dag en vanuit Bunne en Winde gemiddeld op 0,33 reiziger per dag. Dat is te weinig om de lijn te stand te houden, antwoordt het college op vragen van D66. De partij vindt dat kleine dorpen ook recht hebben op openbaar vervoer.

Het OV-bureau Groningen/Drenthe heeft de dienstregelingen aangepast, omdat het openbaar vervoersbureau het met een lager budget moet doen. Onrendabele lijnen als die door kleine dorpen als Donderen en Bunne zijn geschrapt.

Geen reacties uit dorpen ontvangen

Lijn 86 rijdt sinds de coronacrisis overigens al niet meer. B en w zeggen over het opheffen van de buslijn geen opmerkingen of reacties uit de dorpen te hebben ontvangen. Voor Donderen en Bunne is volgens het college de zogeheten hub-taxi een alternatief. Die brengt je van huis naar de dichtstbijzijnde grote bushalte, in dit geval de hub in Peize, Norg of De Punt.

Kijken naar alternatief voor buslijn Spierveen Eelde

Het college gaat wel in gesprek met het OV-bureau over de buslijn in de wijk Spierveen in Eelde. Het wijzigen van de busroute in Eelde betekent dat reizigers in Spierveen verder moeten fietsen of lopen om bij een halte te komen. Het voordeel is dat de verbinding een stuk sneller wordt als Spierveen worden vermeden. B en w willen met het OV-bureau kijken naar een alternatief voor Spierveen.Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu