Doodgebeten pup in Assen-Oost werd aangevallen door drie grote honden van de buren: beide baasjes ook gebeten

De hoek van de Pelikaanstraat en de Violenstraat in Assen. Foto: Google Street View

De puppy die dinsdagavond door drie andere honden werd doodgebeten in Assen-Oost, is aangevallen op een gezamenlijk balkon. Dat zeggen buurtbewoners. Bij de vechtpartij tussen de honden zijn zowel de eigenaar van de doodgebeten pup als de eigenaar van de aanvallende honden gebeten, zo laat de politie weten.

De buurt rondom de Pelikaanstraat in Assen is hondenrijk. Baasjes lopen een rondje met hun viervoeter en op verschillende plekken staan buren op deze zonnige woensdagochtend met elkaar te kletsen, de honden hijgend aan hun voeten.

‘Traumatische ervaring’

De aanval van de avond ervoor is het gesprek van de dag. Veel buren hebben het gehoord of gezien, anderen hebben het de volgende ochtend pas meegekregen. Maar over één ding is iedereen het eens: dat een puppy van enkele maanden oud werd doodgebeten door drie grote honden is schokkend.

„Ik liet net mijn eigen hond uit op het grasveldje achter het huis waar het gebeurde”, zegt een buurtbewoner. Volgens hem had de ‘aanval’ niet op straat plaats, maar op een balkon. „Dat balkon bevindt zich aan de achterzijde en wordt door twee adressen gebruikt. Aan de ene kant leven twee mensen met drie honden, aan de andere kant iemand met een puppy.”

Vermoedelijk is ergens een deur open blijven staan waar dat niet had gemoeten. „Ik weet niet wat voor soort honden het precies zijn, maar ze gingen enorm tekeer. Een van de baasjes van de honden sprong er vol overgave tussen om haar dieren tegen te houden, maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk heeft het andere baasje met stokslagen geprobeerd om zijn honden van de pup af te krijgen. Voor omstanders die op het geluid afkwamen, was het echt een traumatische ervaring.”

‘Honden vielen al eerder aan’

Volgens een buurvrouw hebben de honden al eerder een andere hond aangevallen. „De eigenaren vertrouwen hun eigen honden ook niet, ze zijn altijd kort aangelijnd en gaan met een grote boog om andere honden heen.”

Uiteindelijk zijn twee van de in totaal drie honden in beslag genomen. Of de derde hond niet bij de aanval was betrokken, is nog niet helemaal duidelijk. Het baasje loopt op woensdagochtend in ieder geval ‘gewoon’ een rondje met deze derde hond. Reageren op het voorval wil hij niet. „Het was verschrikkelijk en jullie schrijven toch alleen maar leugens op. En nu wegwezen.”

De politie laat weten dat het gaat om honden van het ras Stafford.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu