Jantje (69) maakte een megagroot portret van Van Gogh voor op de graansilo in Nieuw-Amsterdam. Inwoner van Klazienaveen ging de lucht in om mee te helpen

Jantje Hartman (69) uit Klazienaveen voor het enorme schilderij van Van Gogh op de oude silo in Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Jantje Hartman (69) uit Klazienaveen voor het enorme schilderij van Van Gogh op de oude silo in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Foto: Boudewijn Benting

Jantje Hartman (69) uit Klazienaveen verrichte vrijdag in Nieuw-Amsterdam/Veenoord een klus op grote hoogte. Ze mocht even meehelpen met het schilderen van het enorme portret van Vincent van Gogh op de oude graansilo.

,,Geef me nog maar een kus. Voor het geval je me niet weer ziet.’’ Jantje Hartman loopt met een grijns op haar gezicht naar haar man. Nog even en ze staat met kwasten en verf in een bakje dat heel wat meters omhoog gaat. ,,Nee, ik zie er niet tegenop. Ik denk niet dat ik last krijg van hoogtevrees.’’ Nog geen minuut later zwaait ze van grote hoogte vrolijk naar beneden, naar familie en vrienden. Dan draait ze zich weer om. Er moet tenslotte ook nog worden gewerkt. Samen met Astrid Oud en Roosmarijn ten Hoopen van kunstenaarscollectief De Strakke Hand gaat ze aan de slag met het portret van Van Gogh op de voormalige graansilo.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's