Dove man (31) op brute wijze beroofd en mishandeld bij de Grote Rietplas in Emmen: 'Drie daders vielen hem van achteren aan'

Overval en mishandeling aan de Grote Rietplas in Emmen. Foto: Politie Emmen

Hij kreeg dinsdagavond de schrik van zijn leven. Een 31-jarige dove man uit de gemeente Veendam werd bij de Grote Rietplas in Emmen overvallen en zwaar mishandeld door drie mannen.

,,Het slachtoffer werd van achteren aangevallen. Omdat hij doof is, hoorde hij de daders niet aankomen”, zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. ,,De drie daders hebben zijn telefoon afgepakt en daarna, voor de ogen van het slachtoffer, in het water gegooid.”

Signalement

De verdachten zijn alle drie ongeveer 1.75 meter lang en droegen donkere kleding, waaronder een hoodie met capuchon over het hoofd getrokken.

,,Het slachtoffer zag dat de mannen in een grijze of blauwe auto, een BMW of Mercedes, zijn weggereden. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats aan de Boerweg.”

Nog geen aanhoudingen

Eenmaal thuisgekomen belde de 31-jarige man de politie, waarna een onderzoek werd opgestart. Gisteren volgde een getuigenoproep op social media.

Heidanus: ,,Tot op heden is er nog niemand aangehouden. We komen nog steeds heel graag in contact met mensen die iets gezien of gehoord hebben.”

Hoe het momenteel met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu