Dr. Nassau College in Norg houdt digitale open dag: escape room, proefjes en puzzels moeten de bijna-brugpieper verleiden tot dit Zweedse onderwijs

Het is open dag in het nagenoeg lege Dr. Nassau College in Norg. De groep-8’ers en hun ouders moeten digitaal lekker gemaakt worden voor de school. Maar hoe doe je dat online?

In de digitale kamer 'main stage' kunnen ouders en leerlingen algemene informatie en uitleg krijgen over de school van directeur Richard Gerding en teamleider Iona van der Linden. Hier in gesprek met leerlinge Daniek Arends.

In de digitale kamer 'main stage' kunnen ouders en leerlingen algemene informatie en uitleg krijgen over de school van directeur Richard Gerding en teamleider Iona van der Linden. Hier in gesprek met leerlinge Daniek Arends. Foto: Rens Hooyenga

Een traploper, waxinelichtjes, haaientanden, peper en afwasmiddel. De spulletjes liggen in een schoollokaal voor de neus van drie bètavakdocenten en leerling Maaike, voorgesteld als „onze biologietopper”. Voor de lens van twee professionele camera’s vraagt ze: ,,Wat gebeurt er als je een bord water met peper hebt en je vinger met zeep erin steekt?” De digitaal verbonden groep-8’ers en hun ouders doen het proefje tegelijkertijd, zoals te zien op de kleine schermpjes. Ze hebben dit weekend allemaal een goody bag thuisgekregen met een lading folders en spullen.

Nieuws

menu