Dr. Nassau College sluit locatie in Norg

Foto: Archief/DVHN

Het Dr. Nassau College gaat de middelbare school in Norg sluiten. Het minimum aantal leerlingen van 130 wordt waarschijnlijk vanaf 2022 niet gehaald.

Het Dr. Nassau College heeft de gemeente Noordenveld onlangs geïnformeerd over het voorgenomen besluit om de leslocatie in Norg te sluiten. Volgens het bestuur van de scholengemeenschap zijn daling van het aantal leerlingen uit Norg, een toename van leerlingen uit Assen en nieuwe richtlijnen voor het minimum aantal leerlingen om een school open te houden de voornaamste reden van de sluiting. Daar komt bij dat het gebouw aan de Schoolstraat aan vervanging of renovatie toe is.

Bevolkingsdaling

De schoollocatie van het Dr. Nassau College in Norg heeft de afgelopen jaren te maken met sterke schommelingen in het aantal leerlingen. De school stelt dat dit vooral heeft te maken met de bevolkingsdaling in Norg en omgeving. Hierdoor wordt het voor het Dr. Nassau College op termijn lastig om de school open te houden.

Helemaal omdat vanaf 1 januari 2022 een minimum van 130 leerlingen per schoollocatie geldt. Volgens prognoses van de Rijksoverheid haalt de locatie in Norg deze norm waarschijnlijk niet. Bovendien, zo redeneert de school, is het bij een aantal van 130 leerlingen maar de vraag of de kwaliteit van het onderwijs in stand gehouden kan worden.

Ouders en leerlingen op de hoogte

Leerlingen in Norg volgen gepersonaliseerd onderwijs. Om deze speciale lesvorm te behouden, wordt in Assen een nieuwe locatie opgezet. Waar is nog niet duidelijk, maar aangezien vrijwel alle middelbare scholen in Assen ook met krimp te maken hebben, zijn hier genoeg huisvestingsmogelijkheden.

„Dat we een nieuw gebouw krijgen is dus onwaarschijnlijk, maar uiteindelijk gaat de gemeente Assen hierover”, zegt bestuursvoorzitter Marcel Klaverkamp van het Dr. Nassau College. Wanneer de verhuizing precies plaats gaat vinden, kan hij nog niet zeggen: „Niet voor 1 augustus 2022, in ieder geval. Maar omdat leerlingen die komend schooljaar in Norg beginnen met de verhuizing te maken krijgen, brengen we de verhuisplannen vast naar buiten.”

Nieuws

Meest gelezen

menu