Drachtige koe in Barger-Compascuum bloedt dood na eten van voer met daarin stukgesneden blikje Red Bull. 'Denk na voordat je blikjes en andere troep weggooit'

Een weggegooid blikje Red Bull is een drachtige koe van Johan Harbers uit Barger-Compascuum fataal geworden. Het dier kreeg een scherp stuk van het blikje in de maag en bloedde van binnen dood. ,,Gruwelijk dierenleed dat voorkomen had kunnen worden’’, zegt de boze veehouder.

De drachtige koe die vrijdagochtend dood in de stal lag bij boer Harbers in Barger-Compascuum. Op de steen ernaast een deel van een blikje dat in het voer werd gevonden.

De drachtige koe die vrijdagochtend dood in de stal lag bij boer Harbers in Barger-Compascuum. Op de steen ernaast een deel van een blikje dat in het voer werd gevonden. Foto: Johan Harbers

De 55-jarige Harbers runt sinds eind 2014 met zijn vrouw Marjolein (53) een melkveehouderij aan de Limietweg-oost in Barger-Compascuum. Het bedrijf telt zo’n 125 koeien en 70 kalveren. Om de boerderij ligt grasland dat door Harbers vijf, zes keer per jaar wordt gemaaid. Het gras gaat door de hakselaar en wordt vervolgens gemixt met mais, krachtvoer en mineralen en aan de koeien gevoerd.

Nieuws

menu