Drenten starten 'Airbnb voor inboedelopslag'

Niels van Eck (links) en Julian Doorten bij de start van hun bedrijf in 2016. Foto: Archief DvhN

Twee Drenten komen met iets heel nieuws op het gebied van opslag van inboedels. Storage Share heet hun bedrijf, dat ‘op Airbnb-achtige manier’ vraag en aanbod samenbrengt.

Julian Doorten (26) uit Tiendeveen en Niels van Eck (27) uit Pesse leerden elkaar kennen toen ze beiden nog zwommen bij de Hoogeveense zwemvereniging ZPC. Nu ze volwassen zijn, slaan ze de handen ineen voor hun gezamenlijke onderneming.

Skispullen

Over Storage Share vertelt Doorten: ,,In Drenthe had ik altijd alle ruimte. Maar toen ik naar Amsterdam verhuisde voor mijn eerste baan kon ik me van mijn salaris niet meer veroorloven dan een kamertje van zes vierkante meter. Mijn skispullen bijvoorbeeld moest ik achterlaten in Tiendeveen, bij mijn ouders.” Hij bedacht dat veel meer Nederlanders te weinig ruimte hebben voor hun spullen. En hij wist inmiddels ook dat professionele aanbieders van opslagruimte boter bij de vis willen: ,,In de Randstad betaal je zomaar 280 euro per maand voor een opslagruimte van 12 vierkante meter. Ik dacht: dat moet goedkoper kunnen.”

Kantoren

Doorten en Van Eck brengen op hun site www.storage-share.nl aanbieders van opslagruimte en mensen die daarnaar op zoek zijn samen. Doorten: ,,De eerste match is er inmiddels: in Almere bieden we kantoren aan die al vijf jaar leeg staan. Er heeft zich een vrouw gemeld die daar binnenkort haar spulletjes stalt.” Storage Share kent geen vaste tarieven, meldt Doorten. ,,De prijzen hangen af van vraag en aanbod in een regio. Maar wij streven er naar de helft goedkoper te zijn dan de traditionele aanbieders.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu