Drenthe investeert opnieuw in 'slimme fabrieken': ruim drie ton naar bedrijven in Emmen

De Provincie Drenthe investeert in de openbare ruimte Foto: Lex van Lieshout

Voor de tweede keer investeert de provincie Drenthe geld in bedrijven die aanspraak maken op de subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken.

De provincie verdeelt 317.450 euro onder de bedrijven Kamp Coating Emmen en Dopple uit Emmen. Hiermee is het budget van de subsidieregeling uitgeput. In totaal was er één miljoen euro beschikbaar voor de Slimme Demonstratiefabrieken. De demonstratiebedrijven konden 50 procent subsidie krijgen op investeringen tot een maximum van 200.000 euro per bedrijf.

Voorbeeldfunctie

De subsidieregeling was bedoeld voor bedrijven die van materialen nieuwe producten maken. Wanneer bedrijven aanspraak willen maken op de subsidieregeling moeten ze het geld gebruiken voor het slimmer en schoner maken van hun productieprocessen en aandacht besteden aan duurzaamheid. Daarnaast moet het bedrijf ook laten zien welke activiteiten het onderneemt om kennis te delen met andere mkb’ers en eventueel ook met kennis- en onderwijsinstellingen.

‘De subsidieregeling Slimme Demonstratiefabrieken helpt mee aan het versterken van de maakindustrie in Drenthe en daarmee aan behoud en mogelijke uitbreiding van werkgelegenheid,’ meldt gedeputeerde Henk Brink (VVD). ‘Ook biedt de regeling bedrijven kansen om versneld in te zetten op nieuwe toepassingen, digitalisering en slimme oplossingen. ‘Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu