Is Drenthe te sloom met aanpak van stikstof? Gedeputeerde ergert zich groen en geel aan gehannes in Den Haag

Ministers verzuimen om met duidelijke doelen te komen voor de aanpak van stikstof. De Drentse gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) ergert zich groen en geel.

Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof (tweede van links) en Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, lopen samen op het Binnenhof. Volgens gedeputeerde Henk Jumelet laat de samenwerking tussen het tweetal nog veel te wensen over.

Minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof (tweede van links) en Henk Staghouwer, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, lopen samen op het Binnenhof. Volgens gedeputeerde Henk Jumelet laat de samenwerking tussen het tweetal nog veel te wensen over. Foto: ANP / Bart Maat

Een lichtpuntje is er voor de provinciebestuurder wel: een voorstel om af te zien van de zogenoemde kritische stikstof depositie, KDW. „De regeringspartijen en de SGP dienen een motie in om niet langer te kijken naar hoeveel neerslag van stikstof een bepaalde plant in een natuurgebied kan verdragen, maar gewoon te kijken hoe die planten zich houden”, verklaarde gedeputeerde Henk Jumelet (CDA) woensdag na een bijpraatsessie met leden van Provinciale Staten. Volgens Jumelet is het in veel natuurgebieden niet haalbaar de KDW’s te halen.

‘Fout ligt in Den Haag’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's