Politici in Drenthe zijn enthousiast over nieuwe kunstijsbaan. Binnenkort gaan politici op excursie naar een voorbeeld in Rotterdam

Het enthousiasme voor een ijsbaan groeit in Drenthe. Binnenkort gaat er een excursie van Drentse politici naar Rotterdam, om te kijken hoe daar een nu tien jaar bestaand concept functioneert.

Fred Nederlof legt de Drentse politici uit hoe het concept in Rotterdam ook in Drenthe toegepast kan worden. Op het beeldscherm is te zien hoe de ijsbaan er van bovenaf uitziet.

Fred Nederlof legt de Drentse politici uit hoe het concept in Rotterdam ook in Drenthe toegepast kan worden. Op het beeldscherm is te zien hoe de ijsbaan er van bovenaf uitziet. Foto DvhN

Woensdag gaven Bart Jonkers van schaatsbond KNSB Drenthe en Fred Nederlof, exploitant van de Rotterdamse ijsbaan, een presentatie op het Provinciehuis in Assen. Ook oud-schaatsers Jan Bols en Piet Kleine woonden de presentatie bij. Het Rotterdamse concept maakt het volgens beiden mogelijk een ijsbaan te realiseren met een veel lagere investering. Bij de exploitatie kunnen ze het zonder overheidssubsidie stellen.

Geheim

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's