Drenthe op financieel glad ijs met stikstofbeleid. Provincie schiet geld voor, maar krijgt zij het wel terug van het kabinet?

PvdA-gedeputeerde Nelleke Vedelaar presenteert voor het eerst en het laatst de begroting van de provincie Drenthe. Ze kwam vorig jaar tussentijds in het provinciebestuur als vervanger van gedeputeerde Cees Bijl. Ze mag in maart niet meedoen met de verkiezingen omdat ze anderhalve kilometer over de grens met Overijssel woont.

PvdA-gedeputeerde Nelleke Vedelaar presenteert voor het eerst en het laatst de begroting van de provincie Drenthe. Ze kwam vorig jaar tussentijds in het provinciebestuur als vervanger van gedeputeerde Cees Bijl. Ze mag in maart niet meedoen met de verkiezingen omdat ze anderhalve kilometer over de grens met Overijssel woont. Foto: Robin Utrecht

Drenthe loopt een financieel risico met de uitvoering van het stikstofbeleid. Het provinciebestuur draait in eerste instantie op voor de kosten van het legertje ambtenaren dat hiervoor is aangesteld.

Volgend jaar staat hiervoor 3,6 miljoen euro op de begroting, die gedeputeerde Nelleke Vedelaar (PvdA) vrijdag presenteerde. De afgelopen maanden trok Drenthe een stuk of twintig mensen aan die plannen gaan maken voor de twaalf stikstofgevoelige natuurgebieden die Drenthe rijk is. Die moeten ertoe leiden dat de neerslag van stikstof er omlaag gaat en dat de natuur herstelt.

Wachten op Johan Remkes

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's