Drenthe op het vinkentouw: te weinig geld uit Europa voor stimulering economie

Net nu Drenthe flink investeert in de bedrijvigheid, dreigt er minder geld te komen uit het Europese fonds voor regionale ontwikkeling (EFRO). Gedeputeerde Henk Brink (VVD) probeert het tij te keren, Tweede Kamerlid Agnes Mulder uit Assen helpt daarbij.

Gedeputeerde Henk Brink nam vrijdag een rapport van twintig bedrijven in ontvangst waarin  staat wat er de komende jaren allemaal moet gebeuren om de procesindustrie bij de tijd te houden. Volgens Brink is het Europese geld hiervoor hard nodig.

Gedeputeerde Henk Brink nam vrijdag een rapport van twintig bedrijven in ontvangst waarin staat wat er de komende jaren allemaal moet gebeuren om de procesindustrie bij de tijd te houden. Volgens Brink is het Europese geld hiervoor hard nodig. Foto Chemport Europe

Stilstand is achteruitgang, er is werk aan de winkel. Drentse bedrijven moeten goed personeel werven, vernieuwen, andere energiebronnen aanboren, milieuvriendelijker worden. Maar helaas, hiervoor dreigt de komende zeven jaar in totaal 50 miljoen euro minder geld uit Europa beschikbaar te komen dan waar Noord-Nederland op inzet. Oorzaak: Nederland is ‘te rijk’ om een voor een groter aandeel uit het EFRO in aanmerking te komen.

Den Haag verdeelt het geld

Nieuws

menu