Drenthe reikt vrijwilligersprijs uit op 7 december: 'Hét Compliment van Drenthe'

De vlag van Drenthe.

Drentse vrijwilligersorganisaties maken kans op 3000 euro als ze meedoen met ‘Hét Compliment van Drenthe’.

De prijs wordt uitgereikt op 7 december, de nationale vrijwilligersdag, en is volgens de provincie bedoeld voor ‘organisaties die op een buitengewone, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken’.

Volgens gedeputeerde Hans Kuipers zet in Drenthe ongeveer 40 procent zich belangeloos in voor anderen. ,,In wijken en buurten, op school, bij sportverenigingen, in de zorg en bij evenementen. Met deze prijs zet de provincie vrijwilligers in het zonnetje en krijgen zij een kans om wat extra’s te doen met 3.000 euro voor een vereniging, club, initiatief of organisatie. In deze editie is er in het bijzonder aandacht voor het thema ‘armoede’ in welke vorm dan ook.

Inschrijving sluit op 1 oktober

Een vrijwilligersorganisatie aanmelden kan van 1 september tot 1 oktober 2020 via deze website . De inschrijving sluit op 1 oktober. Daarna selecteert de jury vijf genomineerden die op de website van de provincie Drenthe worden gepresenteerd. Wie de jury wil helpen, kan stemmen op deze genomineerden. Dat kan online van 19 tot 30 oktober.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu