Drenthe spreidt bedje voor Chinese toerist

De pagina over het Hunebedcentrum in een Chinees Magazine.

Wordt Drenthe na Giethoorn het volgende reisdoel van horden Chinese toeristen? Provincie Drenthe wil ze over de streep trekken.

Tien touroperators plus een kunstenaar uit Shanghai krijgen een warm onthaal van de provincie.

In de week van 25 mei tot 1 juni krijgen ze alle hoeken van Drenthe te zien. Ze proeven de sfeer van Herinneringskamp Westerbork, de oudste geschiedenis in het Hunebedcentrum en het bier van Maallust. Maar ook fietsen in Orvelte, een bezoek aan het Van Gogh-huis in Veenoord/Nieuw-Amsterdam, een rondje TT-Circuit Assen en een kijkje in de stallen van een veehouder staan op het programma dat overigens nog niet compleet is.

,,Wij willen ze laten zien wat Drenthe in huis heeft”, zegt gedeputeerde Henk Brink. Voor Chinese toeristen die met de selfiestick in de ene hand en het stuur van de punter in de andere zigzaggend door de Giethoornse dorpsgracht varen, is Drenthe maar een kleine stap verder, weet Brink. ,,Maar het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, red) heeft gezegd: ,Wij weten niet wat Chinezen leuk vinden.’ Om dat af te tasten bieden wij ze een zo breed mogelijk programma aan. Drenthe heeft naast veel cultuurhistorie ook mooie verhalen. We willen ze de mooiste kanten van Drenthe laten zien. En dan maar kijken hoe ze reageren. We hebben alles in huis. Nu maar hopen op mooi weer.”

Hunebedcentrum in Chinees magazine

Voor het Hunebedcentrum komt de delegatie uit China op het perfecte moment, nu het museum in Borger zich profileert op een advertorial in een Chinees magazine voor expats die in de Benelux werken. De promotieactie is een een-tweetje tussen het Hunebedcentrum en UNESCO Geopark de Hondsrug. ,,De Chinese expats zijn de voorhoede van een stroom toeristen uit China”, dagdroomt adjunct-directeur Harrie Wolters van het Hunebedcentrum.

Hij ziet veel groeipotentie. ,,Chinezen hebben een beschaving van vijfduizend jaar oud. We hebben hetzelfde referentiekader. De Chinees is van nature geïnteresseerd in de prehistorie. Dat biedt kansen. Maar ook voor het label UNESCO dat het Geopark De Hondsrug voert, zijn ze gevoelig. Ik zie grote kansen, te meer omdat de reisafstanden in dit land voor hun niks voorstellen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu