Sexy en wulps: Drentse en Groningse schonen op boerinnenkalender (+video)

Anouk Noordman FOTO: Eline Bon

Binnenkort hangt de boerinnenkalender 2018 in weer heel wat schuren. Dit jaar prijken maar liefst vijf schoonheden uit Drenthe en Groningen de pagina's van de sexy kalender. Met de Drentse Anouk Noordman uit Zuidwolde als covergirl.

,,Natuurlijk was het meemaken van zo’n leuke photoshoot een grote drijfveer, maar ik vind het daarnaast ook hoog tijd voor wat tegengas op allerlei negatieve berichtgevingen rond de agrarische sector’’, laat de 18-jarige Martine Kroes uit Nijeveen weten. Samen met Noordman en Iris van Sloten (24) uit Emlichheim vertegenwoorden de drie dames de provincie Drenthe op de kalender.

Pin-up kalender

Het is in ieder geval de boodschap die de organisatie achter de boerenkalender naar buiten wil brengen rond de zevende uitgave van de pikante kalender. Vijftien schaars geklede dames die de agrarische sector in een positief daglicht moeten zetten. ,,De kalendermodellen zijn trots op hun agrarische afkomst’’, schrijft de organisatie over hun boerenpin-up kalender.

Ook twee Groningse meiden staan op de boerinnenkalender: Anne-Wil Brontsema (24) uit Zeerijp en Marijke Vergeer (20) uit Winsum. In totaal waren er 214 aanmeldingen en zijn er vijftien vrouwen geselecteerd.

 

Lompe imago boerinnen

De boerinnenkalender startte in 2011 om, zo zegt de organisatie zelf, het ‘lompe imago van boerinnen op te vijzelen’.

Nieuws

menu