Drenthe stopt subsidie in coronakunst: 'Deze bijzondere tijd vraagt om een nieuwe manier van kunst maken'

Cees Bijl. Foto: Marcel Jurian de Jong

De provincie Drenthe opent vrijdag een snelloket voor nieuwe cultuurprojecten die het gevolg zijn van of reageren op de coronacrisis.

Zowel professionele kunstenaars, amateurkunstenaars als culturele organisaties kunnen laagdrempelig en snel een subsidie aanvragen tussen 1000 en 2500 euro. In totaal is 50.000 euro beschikbaar.

Gedeputeerde Cees Bijl noemt muziekprojecten, een drive-in expositie of online portrettenserie als voorbeelden.

,,Drentse cultuurmakers hebben door een gebrek aan opdrachten, tentoonstellingen en optredens minder inkomsten. Met het snelloket hopen we kunstenaars uit te dagen om met goede voorstellen te komen.”

‘Kunstenaars kunnen helpen reflecteren op de samenleving’

De projecten moeten in vorm of thema een link hebben met de coronacrisis. ,,Ook moeten zij voldoen aan de daarvoor geldende RIVM-richtlijnen. Deze bijzondere tijd vraagt om nieuwe manier van kunst maken. Kunstenaars kunnen helpen reflecteren op de samenleving, inwoners betrekken bij cultuurprojecten en nieuwe perspectieven bieden,” denkt Bijl.

Aanvragers moeten in Drenthe gevestigd zijn en een korte projectbeschrijving met begroting indienen. Indien de provincie een project geschikt acht, dan wordt het toegekende bedrag binnen twee weken uitbetaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu