Drenthe verplaatst herdenkingsactiviteiten naar april 2021

Foto: ANP Foto: "Robin van Lonkhuijsen"

De provincie Drenthe organiseert in april 2021 de Drentse Maand van de Vrijheid. Hierdoor kunnen de activiteiten die in 2020 niet doorgingen als gevolg het coronavirus, alsnog plaatsvinden.

De Drentse Maand van de Vrijheid begint op zaterdag 5 april in Coevorden. In 1945 startte precies op die datum de bevrijding van de provincie Drenthe. Tot en met 5 mei vinden verschillende evenementen plaats waarbij stil wordt gestaan bij de waarde van vrijheid. De maand wordt feestelijk afgesloten met een Bevrijdingsmaaltijd en een bijzonder programma op het Bevrijdingsfestival in Assen.

Aan de andere kant

Naast de Drentse Maand van de Vrijheid vinden in 2021 ook voorstellingen plaats van het toneelstuk Aan de andere kant. De voorstellingen worden gespeeld tussen 21 juni en 17 juli 2021. Het theaterdrieluik vertelt de gedeelde Moluks-Nederlandse geschiedenis in de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog. De locatie van het slotstuk is heel bijzonder, namelijk voormalig Kamp Westerbork en later Woonoord Schattenberg, de plek waar de Molukse families twintig jaar woonden. In 2021 is het precies 70 jaar geleden dat zij daar aankwamen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu