Verdubbelen N34 tussen Emmen en De Punt te duur. Helft van het plan om de weg veiliger te maken sneuvelt

Van het plan om de N34 tussen Emmen en De Punt gedeeltelijk te verdubbelen, blijft de helft over. Grote kostenstijgingen maken een flinke versobering noodzakelijk, heeft het provinciebestuur van Drenthe besloten.

De besluitvorming over de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 vergt veel tijd, maar de provincie moet ook niet over één nacht ijs gaan, vindt voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement.

De besluitvorming over de gedeeltelijke verdubbeling van de N34 vergt veel tijd, maar de provincie moet ook niet over één nacht ijs gaan, vindt voorzitter Henk Nijmeijer van de onderzoekscommissie van het Drents Parlement. Foto: Marcel Jurian de Jong

Het oorspronkelijke plan was om het wegdeel over een lengte van 12 kilometer te verdubbelen. Dat wordt 6 kilometer. Wel houdt de provincie vast aan het plan om het verkeersknooppunt bij Gieten ongelijkvloers te maken. In het gebied tussen de afslag bij Annen en die bij Gasselte wordt gekeken waar de verdubbeling precies kan plaatsvinden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's