Drents Museum en Hof van Saksen vinden elkaar in samenwerkingsproject rondom de kunstwerken van Henk Helmantel

Een van de werken van Helmantel in Hof van Saksen. Foto: JAV Studio's

Het Drents Museum in Assen en vakantieresort Hof van Saksen in Nooitgedacht hebben elkaar gevonden in een samenwerkingsproject rondom de kunstwerken van Henk Helmantel: op beide locaties is een aantal werken van de Groningse meesterschilder te bewonderen.

In het Drents Museum staat Helmantel sinds 3 oktober centraal in de tentoonstelling ‘Henk Helmantel - Meesterschilder’, over het leven en werk van de kunstenaar uit Westeremden.

Helmantel is zowel in Nederland als in het buitenland beroemd geworden door zijn geschilderde stillevens en kerkinterieurs. In de grote tentoonstellingszaal zijn ruim tachtig schilderijen van Helmantel te zien.

Helmantelgerecht

Op Hof van Saksen hangen vijfentwintig werken van Helmantel, waaronder het grootste stilleven dat de schilder heeft gemaakt. Het resort werkt al langere tijd samen met het Drents Museum en de kok van het restaurant heeft voor de gelegenheid een Helmantelgerecht in het leven geroepen.

Beide locaties liggen op vijftien minuten afstand van elkaar en bezoekers van de ene locatie worden aangemoedigd om de kunstcollectie op de andere locatie te bekijken.

Nieuws

menu