Drents Museum in Assen stuit per toeval op voorstudie van De Drentse Madonna van Jozef Israëls. 'Fantastische aanwinst voor de collectie'

Het Drents Museum in Assen heeft naast de Drentse Madonna van de Haagse School-kunstenaar Jozef Israëls ook een voorstudie van het schilderij aangekocht.

Het Drents Museum in Assen heeft naast de Drentse Madonna van de Haagse School-kunstenaar Jozef Israëls ook een voorstudie van het schilderij aangekocht. Foto: Drents Museum

Het Drents Museum in Assen heeft naast De Drentse Madonna van de Haagse School-kunstenaar Jozef Israëls ook een voorstudie van het schilderij aangekocht. Israëls-expert Dieuwertje Dekkers deed na de vondst bij een klein veilinghuis onderzoek. Ze is er zeker van: de pentekening is een authentiek werk van Israëls.

Het Drents Museum in Assen kocht in 2018 De Drentse Madonna van de Haagse School-kunstenaar Jozef Israëls. De pentekening vertoont opvallend veel raakvlakken met het schilderij. De voorstudie en het schilderij van De Drentse Madonna zijn te zien het Drents Museum.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's