Drents SGP-voorman neemt afstand van de Nashville-verklaring

Als statement tegen de Nashville-verklaring hijsen kerken de regenboogvlag. Hier de Oranjekerk in Amsterdam. Foto: ANP/Jeroen Jumelet

Willem van Hartskamp, de lijsttrekker van de SGP in Drenthe, neemt afstand van de Nashville-verklaring. Dat schrijft de politicus op Twitter.

„Hoewel ik de verbondenheid tussen man en vrouw hoog heb staan, en dat ook mijn principe is, betreur ik de toon en de weinig pastorale inhoud van de uitgebrachte Nashville Verklaring”, schrijft Van Hartskamp. „Ik snap het doel niet. Het brengt verdeeldheid en conflict teweeg, meer dan dat het iets oplevert.”

In de Nashville-verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen 'genezen'. SGP-voorman Kees van der Staaij werd dit weekeinde fel bekritiseerd vanwege het ondertekenen van de uit de Verenigde Staten overgewaaide tekst.

Veel kritiek

De verklaring ligt van alle kanten onder vuur. Onder meer de Vrije Universiteit Amsterdam neemt er afstand van , de inhoudelijk leider van de protestantse kerk noemt haar onverantwoord en het Openbaar Ministerie overweegt een strafrechtelijk onderzoek .

Nieuws

Meest gelezen

menu