Drentse Biblionet bibliotheken bereiden zich voor op beperkte heropening

Foto: Unsplash

De bibliotheken van Biblionet Drenthe gaan stap voor stap weer open voor het publiek. De dienstverlening is voorlopig nog beperkt. Vanaf maandag 11 mei zijn er bij veel bibliotheken weer inlevermomenten.

Onder bepaalde voorwaarden mogen de bibliotheken weer open. Dat maakte minister-president Mark Rutte op woensdag 6 mei bekend tijdens de persconferentie. Sinds 16 maart waren de bibliotheken vanwege het coronavirus gesloten. Biblionet gaat zijn Drentse bibliotheken gefaseerd openen. Per bibliotheek wordt gekeken welke maatregelen er nodig zijn om een veilig bezoek te garanderen.

Alleen uitlenen en inleveren

De bibliotheken zullen in ieder geval een maximaal aantal personen toelaten. Deze personen moeten daarnaast de anderhalve meter richtlijn volgen en er gelden overige hygiënische maatregelen. Bezoekers mogen alleen inleveren en uitlenen. Er mag geen gebruik gemaakt worden van de overige faciliteiten in de bibliotheek.

Biblionet adviseert klanten om de website of social mediakanalen van de bibliotheek in de gaten te houden voor meer informatie.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu