Drentse Energie Organisatie gaat verder als Energiefonds Drenthe. Meer financiële steun voor bedrijven die CO2-uitstoot willen verminderen

Foto via Shutterstock

Na tien jaar gaat de stichting Drentse Energie Organisatie verder als Energiefonds Drenthe.

Dat meldt de provincie Drenthe. De stichting heeft sinds 2011 meer dan 500 bedrijven en maatschappelijke organisaties financieel ondersteund.

Behalve de naamsverandering is er ook sprake van een koerswijziging. In plaats van energiebesparing en energie-opwek komt het accent vanaf nu meer te liggen op het terugbrengen van CO2-uitstoot. Zo ontstaat de mogelijkheid om circulaire projecten en projecten met betrekking tot toekomstbestendige landbouw te financieren.

Van lineair naar circulair

Veel producten worden zo gemaakt dat ze maar één keer mee gaan. Op deze manier gaan veel nog bruikbare grondstoffen verloren. In een circulaire economie bestaat afval niet meer en worden grondstoffen keer op keer opnieuw gebruikt.

,,Belangrijk, als we de aarde leefbaar willen houden en het grondstoffentekort het hoofd willen bieden”, zegt fondsmanager Guido Hoek.

Wat doet het Energiefonds Drenthe?

Energiefonds Drenthe kan ondernemers en organisaties die energie willen besparen, energie gaan opwekken óf circulaire stappen willen zetten helpen met advies, een netwerk en het verstrekken van leningen. Het energiefonds van de provincie Drenthe helpt zo bedrijven die hun organisatie willen verduurzamen.

Het fonds financiert al vanaf een bedrag van 5000 euro, uitlopend tot 2,5 miljoen voor maatwerkfinanciering. ,,Welke lening het beste bij een organisatie past, is afhankelijk van wat men wil bereiken en hoe hoog de investering is”, aldus de provincie.

Nieuws

Meest gelezen

menu