Drentse Geschiedenis Quiz 2016: doe mee en win

Ben jij een beetje op de hoogte van de geschiedenis van Drenthe? Doe dan de Drentse Geschiedenis Quiz en maak kans op mooie prijzen!

Voor de twaalfde keer achtereenvolgende keer presenteren Dagblad van het Noorden, het Drents Archief en de Drentse Historische vereniging de Drentse Geschiedenis Quiz. De quiz bestaat uit 19 vragen die zijn geïnspireerd op het thema van de Maand van de Geschiedenis: grenzen.

Hoe werkt het?

Elk antwoord op een vraag levert 1 letter van het eindantwoord op. Heeft u alle vragen juist beantwoord, dan komt de oplossing er automatisch uitrollen. Het eindantwoord is een uitdrukking die te maken heeft met het thema Grenzen.

Let op: in enkele gevallen bestaat het antwoord uit meer dan één woord. De losse delen schrijft u achter elkaar, dus zonder spatie ertussen.

Prijzen

Onder de goede inzendingen worden vijf geldprijzen verloot van respectievelijk 150, 100, 75, 50 en 25 euro. De eerste prijswinnaar ontvangt bovendien een jaarabonnement op het Drents Historisch Tijdschrift Waardeel van de Drentse Historische Vereniging. Wie in de prijzen valt krijgt daarvan bericht en het bedrag wordt zo spoedig mogelijk overgemaakt. Inzenden kan tot en met 23 oktober.

Veel puzzelplezier gewenst!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
interactief
menu