Drentse Kern met Pit-trofee gaat voor de tweede keer naar Eexterveen, waar een 'dorpscentrum' inwoners bij elkaar brengt. 'Belangrijk dat mensen samen aan dingen mogen bouwen'

Voor de 45ste keer werd zaterdag de Kern met Pit-trofee uitgereikt aan het meest veelbelovende Drentse vrijwilligersinitiatief. Net als in 2019 ging de prijs naar Eexterveen.

Drie van de negentig vrijwilligers van het dorpscentrum in Eexterveen namen zaterdag de Drentse Kern met Pit-trofee in ontvangst. V.l.n.r.: Marga Speelman, Rolina Esschendal en Jan Otto Meertens.

Drie van de negentig vrijwilligers van het dorpscentrum in Eexterveen namen zaterdag de Drentse Kern met Pit-trofee in ontvangst. V.l.n.r.: Marga Speelman, Rolina Esschendal en Jan Otto Meertens. Foto: Rens Hooyenga

Nee, dat ze weer zouden winnen, dat had Rolina Esschendal (50) ,,absoluut niet,, verwacht. Ze is één van de negentig vrijwilligers die zich in Eexterveen ontfermen over het tot ‘dorpscentrum’ verbouwde dorpshuis, compleet met jeugdsoos, ‘bruin’ huiskamercafé en een professionele keuken.