Drentse Statenleden zoeken energieslurper

Statenleden en medewerkers van de provincie Drenthe gaan in huis op zoek naar de energieslurper. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) geeft dinsdag 29 maart het startschot voor het project.

DIT

Met deze actie gaan tachtig werknemers thuis het energiegebruik van huishoudelijke apparaten meten. De resultaten worden uitgewisseld met de onderzoekers van Drenthe In Transitie (DIT).

DIT is een samenwerking van de twaalf Drentse gemeenten en de provincie. Samen met de Hanzehogeschool en Buurkracht hebben ze de actie opgezet om bewoners bewust te maken van hun energiegebruik. De actie is vorig jaar als experiment in vier Drentse buurten getest. De provincie wil nu zelf met een aantal teams meedoen.

Vriezer

,,Als organisatie gaan wij ons energiebeleid niet alleen uitdragen. We gaan ook zelf aan de slag. Met deze actie willen we bereiken dat medewerkers onderling in gesprek gaan over hun energiegebruik’’, vertelt gedeputeerde Stelptsra.

Alle teams krijgen een pakket met een energieverbruiksmeters. Op deze manier kunnen ze er bijvoorbeeld achter komen of hun oude vriezer aan vervanging toe is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu