Drentse bibliotheken bieden hulp bij installatie van app CoronaMelder

Foto: ANP Foto: "Vincent Jannink"

Vanaf 17 augustus valt de CoronaMelder app te testen door inwoners van Drenthe. Om zoveel mogelijk mensen de app te laten gebruiken, bieden Drentse bibliotheken vanaf woensdag 19 augustus hulp aan bij het installeren van de app.

Mensen die meer informatie willen over het gebruik van de app, of hulp bij de installatie ervan nodig hebben, kunnen in elke Drentse gemeente terecht bij een bibliotheek. Medewerkers van de bibliotheken staan bezoekers te hulp bij de informatiebalie.

Landelijk vanaf 1 september

De praktijktest met de app loopt tot 28 augustus. Waarschijnlijk gaat de app op 1 september landelijk van start, en dan blijft de huidige app gewoon werken.

Drenthe en Twente zijn uitgekozen als proefgebied omdat de GGD’s in deze regio’s genoeg tijd hebben voor het extra werk dat de app ze in het begin oplevert. Personeel van de GGD’s moet een e-learning-cursus volgen.

Besmet

Maandagochtend lieten betrokkenen weten dat er meer regio’s betrokken zijn. De app is te gebruiken in vijf regio’s van de GGD. Het gaat naast Drenthe om vier nog vier GGD-regio’s in Overijssel en Gelderland. Mensen in de rest van Nederland kunnen de app wel downloaden, maar feitelijk niet gebruiken. Meldingen krijg je alleen als je in de buurt bent geweest van besmette mensen in Drenthe of een van de andere deelnemende regio’s.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu