Drentse boomhutten met ‘wow-factor’ in tv-programma Boomhut XXL

Drenthe is vanaf zondag in de ban van boomhutten. Dan zendt SBS6 het programma Boomhut XXL uit. Op vijf Drentse campings verrezen bijzondere exemplaren.

Wow-factor

Een bad met ernaast een groot raam dat open kan, zodat het lijkt alsof je buiten dobbert, camera’s onder de hut zodat je kan kijken naar rondscharrelend wild: de boomhutten die de kandidaten van het SBS-programma Boomhut XXL bouwden zijn verre van simpel.

,,Mensen die de hut voor het eerst zien reageren allemaal met ‘wow’!”, zegt Raymond Beerendonk van camping De Reeënwissel in Hoogersmilde. Beerendonk is een van de ondernemers die instemde met het plan van de provincie om Drenthe op een ludieke manier op de kaart te zetten.

Risico

Ook de eigenaren van camping Torentjeshoek in Dwingeloo, Camping Diever, Vakantiepark Westerbergen in Echten en camping Landclub Ruinen doen mee. De ondernemers legden 50.000 euro in, zonder vooraf te weten wat ze ervoor terugkrijgen.

,,Heel spannend”, vindt Beerendonk. ,,Wij hebben heel veel geluk gehad met onze twee bouwers, het is niet overal helemaal goed gegaan.”

Zelf moest hij ook ingrijpen. ,,Onze kandidaten wilden alleen maar werken, ze sloegen het eten over. Ik heb mijn schoonmoeder ingeschakeld en ze elke avond Hollandse kost voorgezet.”

Veel tijd

De grootste les? ,,Drie weken om een boomhut te bouwen is niet realistisch.” De boomhut op De Reeënwissel is vanaf het voorjaar te boeken, er wordt nog hard gewerkt aan de puntjes op de i.

,,Na drie weken was er heel veel klaar, maar de opnames namen ook veel tijd in beslag”, vertelt de ondernemer.

Plezier en schik

Hij is blij met de boomhut én de eerste aflevering, waar hij al een ruwe versie van heeft gezien. ,,Plezier en schik staan in het programma voorop. En de hutten zijn allemaal heel anders geworden, elk met een eigen karakter. Die van ons is inderdaad de mooiste”, zegt hij lachend.

In Hoogersmilde wordt vol spanning uitgekeken naar zondag. ,,We hebben afgesproken de uitzending samen met de kandidaten te kijken. In de boomhut, met Chinees en een biertje erbij.”

Nieuws

menu