Drentse demonstranten door politie uit Tweede Kamer gezet

Activisten verwijderd tijdens Kamerdebat ANP

Een stuk of twaalf demonstranten uit Drenthe zijn woensdagmiddag door de politie uit de Tweede Kamer gezet omdat ze een Kamerdebat over energie verstoorden. Ze stoorden zich aan minister Henk Kamp, die - met nog maar een kwartier op de klok - nog altijd geen antwoord had gegeven over de vele vragen over de windmolens in de Drentse Veenkoloniën, iets waar ze fel tegen zijn.

“Ik vind dat u duidelijk bent in het negeren van omwonenden”, onderbrak plots Mirjam Goudriaan uit Nieuw-Buinen de woorden van minister Kamp. “U bent dit debat moedwillig aan het traineren. Mijn vertrouwen in de politiek is helemaal weg!”

Terwijl de politie, die met meerdere agenten aanwezig was vanwege het grote aantal fanatieke actievoerders, de vrouw vastpakte, nam een buurman het woord. “Dit is onmenselijk! Wij zitten zes uur in de bus voor dit geneuzel! Dit is geen democratie! Dit is dictatuur!”

Nadat bijna de hele achterste rij van het publiek de zaal had verlaten, was de tijd voor het Kamerdebat nagenoeg voorbij. De Kamerleden besloten het debat op een later tijdstip voort te zetten.

In totaal zaten er enkele tientallen tegenstanders van het windmolenpark in de zaal. De heenweg verliep ook al niet zonder incidenten. Toen ze met spandoeken, maskers en een lijkkist naar de Tweede Kamer liepen hield de politie ze tegen omdat ze geen vergunning voor een demonstratie hadden aangevraagd.

Nieuws

menu