Drentse gemeenten stellen protocol voor sportverenigingen op

Foto: Pixabay

Vanaf woensdag 29 april mogen jongeren weer sporten in groepsverband. Voordat sportverenigingen in Drenthe weer sportactiviteiten mogen aanbieden, moeten ze alleen wel voldoen aan een protocol dat de Drentse gemeenten hebben opgesteld.

Het protocol is opgesteld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Om die reden is binnen sporten niet toegestaan en gaan ook wedstrijden nog niet door. Daarnaast blijven zwembaden, kantines, kleedkamers en douches gesloten.

De huidige hygiënemaatregelen blijven ook nog actief. Sporters wordt aangeraden om vaak hun handen te wassen en in het geval van verkoud en ziekte, ook van huisgenoten, thuis te blijven. Sporters vanaf twaalf jaar moeten anderhalve meter afstand van elkaar houden. Om ervoor te zorgen dat de maatregelen worden nageleefd, moeten sportaanbieders toezicht houden en zorgen dat per tien sporters één volwassene aanwezig is voor toezicht.

Formulier

Verenigingen die sport willen aanbieden, moeten zich daarvoor speciaal aanmelden middels een formulier. „Alle Drentse gemeenten hanteren dezelfde voorwaarden voor sportactiviteiten voor kinderen en jongeren. Zo geldt voor elke sportaanbieder hetzelfde. We hebben vooral gekeken naar wat mogelijk is,” aldus Roger de Groot, burgemeester De Wolden en voorzitter van de VDG portefeuille Sport.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu