Drentse kinderen koken in de klas om 'voedselvaardig' te worden. 'Als je kinderen zelf een gerechtje laat maken, eten ze het ook op', weet de Emmer chef-kok René Ruiter uit ervaring

Een bokkenpootje gemaakt van prei, wortel, paprika, appel en komkommer met zelfgemaakte mayonaise als bindmiddel. Welk kind lust dat nou niet? Daar is een trucje voor.

Jolein heeft plezier en chef-kok René geniet mee.

Jolein heeft plezier en chef-kok René geniet mee. Foto: Marcel Jurian de Jong

Op basisschool De Lindelaar in Westerbork werd woensdag de aftrap gegeven van het programma Een bord vol natuur, bedoeld om kinderen ‘voedselvaardig’ te maken. ,,Dat ze weten waar voedsel vandaan komt, hoe het wordt geproduceerd, wat we wel en niet opeten. We zijn met opzet niet zozeer op de kant van de Schijf van vijf gaan zitten, maar meer op de duurzame kant van ons voedsel’’, zegt Mathijs ter Bork van IVN Natuureducatie, bedenker van Een bord vol natuur.

Nieuws

menu