Drentse tv-kijkers verbaasd over blunder in kaart van RTL Nieuws

Beeld uit het journaal - Foto: RTL Nieuws

RTL Nieuws maakte maandagavond een opvallende fout met een kaart van het oosten en noorden van Nederland: Drenthe en Twente werden omgewisseld, waardoor Drenthe ineens een stuk zuidelijker lag.

Het kaartje verscheen tijdens een item in het RTL Nieuws van 18.00 uur over de app CoronaMelder. Die werd de afgelopen maand getest in het oosten van Nederland, waaronder in Drenthe en Twente. Maandag werd bekend dat de landelijke lancering van de app wordt uitgesteld vanwege technische redenen.

‘Spijker topografische kennis bij’

Op de kaart van het RTL Nieuws, die enkele seconden in beeld was, zijn de namen van de streek Twente en de provincie Drenthe per abuis omgewisseld, waardoor het lijkt alsof Drenthe een stuk zuidelijker ligt. Een knullig en ongetwijfeld onbedoelde fout, maar tv-kijkers zijn er snel bij om RTL Nieuws te wijzen op de fout.

‘Iemand van de redactie van @RTLnieuws moet heel snel z’n topografische kennis van Nederland bijspijkeren! Twente boven Drenthe, Foei!’

Een andere Twitteraar reageert: ‘Er gaat niets boven Twente en zeker niet Drenthe’

Zelfs muzikant Daniël Lohues mengt zich sarcastisch in de ophef om de blunder: ‘Betrouwbaar, kundig en uiterst secuur wordt hier het nieuws gebracht.’

Nieuws

Meest gelezen

menu