Drentse zorgorganisaties werken samen aan garantie zorg buiten kantooruren in verpleeghuizen

Treant. Foto: Harry Tielman.

Dertien zorgorganisaties in Drenthe gaan samenwerken om zorg voor ouderen in verpleeghuizen buiten kantooruren te behouden en verbeteren.

Dat is volgens de instellingen hard nodig omdat mensen steeds ouder worden, hun zorg complexer wordt en er tegelijkertijd een tekort is aan specialisten die deze zorg in verpleeghuizen bieden.

Het gaat om Accoladezorg, Derkshoes, Dignis (onderdeel van Lentis (locaties Drenthe)), Icare, Interzorg, Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), Noorderboog, Tangenborgh, Treant Zorggroep, Westerkim, Woonzorg De Berkenhof, Zorggroep Drenthe en Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD).

Proef van drie maanden

Tangenborgh en Treant Zorggroep starten begin oktober met een proef om zo slim en efficiënt mogelijk samen te werken in de avond-, nacht- en weekenduren. Deze proefperiode duurt drie maanden.

In deze pilot zijn de vakgroepen ouderengeneeskunde van Tangenborgh en Treant Zorggroep samen verantwoordelijk voor de zorg in de avond-, nacht-, en weekenduren in aangesloten verpleeghuizen. Samen wordt gekeken naar slimme manieren om hun bereikbaarheid en beschikbaarheid in te richten.

Ook kijken naar efficiëntere zorg overdag

Ook wordt binnen de samenwerking gekeken naar efficiëntere zorg overdag. Als overdag nog betere voorbereidingen worden getroffen, is er in de nacht minder zorg nodig en hoeft de arts alleen nog te komen voor acute zorg. Dat is zowel voor de bewoner en cliënt als de arts prettiger, zo stellen de zorgorganisaties.

Voor de samenwerking krijgen de organisaties financiële steun van Zilveren Kruis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu