Drie leerlingen Roelof van Echten College besmet met coronavirus; 'Als we vanuit ons onderbuikgevoel gaan regeren, wordt het chaos’

Foto: ANP Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN,ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Drie leerlingen van het Roelof van Echten College (RvEC) in Hoogeveen zijn besmet met het coronavirus. Dit laat de school weten aan ouders en verzorgers. Het gaat om één leerling op locatie Bentinckspark en twee leerlingen van de locatie Voltastraat.

Alle drie de leerlingen waren dinsdag voor het laatst op school en hebben daarna lichte klachten gekregen. De GGD voert bron- en contactonderzoek uit. Leerlingen die in direct contact zijn geweest met deze klasgenoot worden geïnformeerd en gaan in thuisquarantaine.

De GGD geeft aan dat de lessen gewoon door kunnen gaan. „Is uw kind klachtenvrij, dan zien we hem/haar graag gewoon op school”, schrijft de school in een mail aan de ouders. Vorige week werd ook al een medewerkster van het RvEC positief getest op het coronavirus.

Directeur Albert Weishaupt geeft aan alles samen met de GGD nauwlettend in de gaten te houden. ,,We zitten er bovenop en kijken wat verstandig is. We luisteren naar de GGD en kijken wat zij ervan zegt. Nu kunnen de kinderen gewoon naar school. De vraag was niet of het zou gebeuren, maar wanneer het zou gebeuren”, aldus Weishaupt.

School blijft open

De school blijft dus eerst gewoon open. ,,Als we vanuit ons onderbuik gevoel gaan regeren, wordt het chaos. We moeten geen onrust zaaien waar het niet hoeft te zijn. Het is allemaal niet leuk, het is geen typische schoolproblematiek die over ons heen komt. Daarom hebben we ook zoveel overleg met de GGD.”

De directeur geeft aan dat de school zich houdt aan de regels van het RIVM. ,,We raden aan om een mondkapje te dragen op school, maar we kunnen dat niet verplichten. We vragen of iedereen afstand wil houden, de handen wil wassen en desinfecteren en om tijdens het wisselen van lokaal naar lokaal zoveel mogelijk rechts te houden.” Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan gaat de school meteen weer in overleg met de GGD, die de situatie beoordeelt.

RSG Wolfsbos nog virusvrij

Het RSG Wolfsbos is nog niet getroffen door docenten of leerlingen die besmet zijn met het virus, geeft woordvoerder Sytske Poppinga aan. ,,We volgen zo goed mogelijk de richtlijnen van het RIVM. Alle medewerkers en docenten hebben een hesje aan met knalkleur. Daarop staat dat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. Bij de praktijkvakken dragen de leerlingen gezichtsmaskers en wie een mondkapje wil dragen, is daar vrij in.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu