Drie mannen met anti-windmolenspandoeken niet strafbaar, wel boete voor betreden snelweg

De officier van justitie in Den Haag ziet geen rededen drie tegenstanders van windparken in Groningen en Drenthe te vervolgen wegens het ophangen van spandoeken langs de snelweg A12.

De politie vat maandagochtend om even over vijf een 67-jarige man uit 2e Exloërmond en twee mannen uit Musselkanaal (56 en 50 jaar) in de kraag. Ze hebben dan net twee spandoeken opgehangen, ter hoogte van Moerkapelle.

Een spandoek heeft als de tekst ‘Windparken in Groningen en Drenthe is het werk van groene fascisten’ en een met een hakenkruis. Niet zo een als de nazi’s, maar de andere kant op wijzend. Rijkswaterstaat heeft ze verwijderd.

Lees ook: Op heterdaad betrapt

Maandagmiddag rond half vijf laat de politie weten dat de drie weer op vrije voeten zijn gesteld. Er is geen reden ze langer vast te houden.

Ze worden beboet wegens overtreding van artikel 5 van de weg en verkeerswet: ‘Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.’

Het OM ziet geen strafbaar feit in de tekst en afbeelding op de spandoeken.

Nieuws

Meest gelezen

menu