Drie 'pedojagers' uit Emmen aangehouden en verdacht van bedreiging, vernieling en mishandeling

Pedojagers actief in het Noorden

Drie verdachten uit Emmen zijn maandag en dinsdag aangehouden op verdenking van bedreiging, vernieling en mishandeling. Volgens de politie waren de drie actief als ‘pedojagers’.

Het gaat om twee 22-jarige mannen en een 29-jarige vrouw uit Emmen. De drie worden verdacht betrokken te zijn bij tien incidenten die tussen augustus en november in de gemeenten Emmen en Assen plaatsvonden.

De ‘jagers’ deden zich online voor als minderjarige en als er dan een meerderjarige man een afspraak dacht te maken, wachtten de pedojagers hem op. Volgens de politie werden de mannen vervolgens ‘belaagd en mishandeld.’

Telefoon vernield

De drie verdachten kwamen in beeld door een eerder incident, waarbij de telefoon van een man werd vernield op de Laan van de Eekharst in Emmen. De politie controleerde daarop drie verdachten en noteerde de namen.

Later bleek dat de man slachtoffer was geworden van vernieling en mishandeling en dat er vermoedelijk sprake was geweest van pedojagen. De opgeschreven namen leidde na verder onderzoek tot de aanhouding van de drie.

De twee mannen en de vrouw zitten vast op het politiebureau en worden verhoord over hun betrokkenheid. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek wordt niet uitgesloten.

Nieuws

Meest gelezen

menu