Dringend advies: draag mondkapje in Drentse huisartsenpraktijken

Mondkapje.

In alle Drentse huisartsenpraktijken geldt vanaf vrijdag 2 oktober het dringende advies om een mondkapje te dragen.

Dat volgt op het dringende advies van de overheid om een te mondkapje in binnenruimtes. ,,Door de snel stijgende coronabesmettingen in onze regio hebben de Drentse huisartsen gisteren besloten dit advies over te nemen”, zegt directeur Ron Wissink van Huisartsenzorg Drenthe (HZD).

Het advies geldt voor patiënten die de huisartsenpraktijk en huisartsenpost in de avonduren, ’s nachts of in het weekend bezoeken.

Tevens starten huisartsenpraktijken wederom met twee spreekuren: het normale spreekuur en het spreekuur voor patiënten met luchtwegklachten. Wie in het afgelopen voorjaar coronaklachten had, kon ook al terecht op het luchtwegspreekuur.

‘Bezoek aan de huisarts is volstrekt veilig’

Volgens HZD hebben Drentse huisartsen hebben alle maatregelen genomen om een huisartsenbezoek zo veilig mogelijk te maken. ,,Tijdens de eerste coronapiek merkten we dat mensen de huisarts meden, terwijl ze wel zorg nodig hadden. We hopen dat patiënten nu wel de huisartsenpraktijk blijven bezoeken.”

In verband met het waarborgen van de veiligheid staan wel minder fysieke consulten op de agenda van de praktijk. Maar ook via beeldbellen en telefonisch kan advies worden voorgesteld.

Nieuws

Meest gelezen

menu