Droom van Marja Luyke uit Vries lijkt uit te komen: een eigen woonvorm voor haar verstandelijk beperkte zoon Danny. 'Hij kan bijna niet wachten'

De droom van Marja Luyke lijkt uit te komen. Drie jaar is ze bezig een woning voor haar verstandelijk beperkte zoon Danny te realiseren. In Vries, waar iedereen Danny kent.

Moeder Marja Luyke voor De Burcht in Vries, waar ze met Paul Rosier (links) en Mario ten Berge een woonvorm wil inrichten voor haar beperkte zoon en zeven anderen, in combinatie met 18 appartementen in het weiland achter het pand.

Moeder Marja Luyke voor De Burcht in Vries, waar ze met Paul Rosier (links) en Mario ten Berge een woonvorm wil inrichten voor haar beperkte zoon en zeven anderen, in combinatie met 18 appartementen in het weiland achter het pand. Foto: Marcel Jurian de Jong

Marja Luyke-Speelman (59) had borstkanker en verloor bijna zes jaar geleden haar man. Dat zette haar aan het denken. ,,Wie zorgt er voor Danny als ik er niet meer ben?” Haar licht verstandelijk beperkte zoon Danny (31) kan niet alleen wonen. Ze was op zoek naar een kleine woonvorm. In Vries, want daar is Danny geboren en getogen en kent iedereen hem, van de voetbal- en handbalclub tot de VVV. Overal helpt hij een handje.

Acht zorgwoningen in combinatie met achttien appartementen

Nieuws

menu